Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de knolselderij, snijd deze vervolgens in een ½ cm dikke plakken.
Koken
Kook de knolselderij in ruim kokend water met wat zout gedurende 3 minuten, giet ze af en spoel ze direct af met koud water. Laat ze uitlekken.
Strooi de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en de paneermeel in een derde diepe bord. Haal de plakken eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel.
Bak de gepaneerde plakken knolselderij in een koekenpan in hete boter om en om op een matig vuur.
Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes, de knoflook en ui heel fijn. Verwarm wat olie en stoof hierin de tomaat samen met de knoflook en ui in ongeveer 15 minuten tot een dikke saus. Pureer met een staafmixer en maak verder op smaak met versgemalen peper, zout en fijngeknipte basilicum.
Serveren
Serveer de knolselderij met de warme tomatensaus.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.