Receptinformatie
Bereid bloemkool eens anders! Geen roosjes, maar plakken. En die kun je dan weer beleggen met allerlei lekkers, zoals deze zoete, plakkerige tomaatjes.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de bladeren en de onderkant van de bloemkool. Snijd de bloemkool overdwars in 4 plakken (bewaar de roosjes die er aan de zijkanten af vallen voor de volgende dag of voor in de soep, of …)
Was en halveer de tomaten.
Koken
Bak de bloemkoolplakken eerst voorzichtig aan in een pan met wat olie en leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de honing, balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie met peper en zout naar smaak. Meng met de tomaten. Leg de tomaten dicht op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet beide bakplaten in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten, totdat de bloemkool bruin en gaar is en de tomaten borrelen en plakken.
Serveren
Leg op elk bord een plak bloemkool en doe er een eetlepel pesto op.
Verdeel de plakkerige tomaatjes over de bloemkoolplakken.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.