Receptinformatie
Deze heerlijke gazpacho met verse pruimtomaten is een bijzondere amuse om je gasten mee te verrassen!
Voorbereiding
Los het groentebouillon op in 0.3 liter water.
Verwijder het harde gedeelte van de bovenkant van de tomaten, schil de komkommer en pers 2 knoflookteentjes uit. Snijd de tomaten, komkommer, puntpaprika en ui in stukjes van 1 cm. Houd 1/4 deel van de komkommer en de puntpaprika stukjes apart.
Koken
Meng de rest van de komkommer en puntpaprika, ui, tomaten, tomatenpuree, 2 teentjes uitgeperste knoflook en de olijfolie.
Snijd de limoen door en voeg het sap toe bij het mengsel.
Voeg de bouillon toe en pureer het mengsel met een staafmixer tot een smeuïge massa.
Voeg het restant van de komkommer en de paprikastukjes toe en zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast.
Serveren
Serveer deze soep direct uit de koelkast met wat gehakte peterselie.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.