Receptinformatie
Warme radijsjes? Ja zeker! Als je radijsjes even smoort worden ze namelijk zacht en vol van smaak. Deze stamppot wordt sowieso je nieuwe winterfavoriet.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
Snijd de radijsjes van het loof, verwijder de worteltjes. Was grondig en snijd de radijsjes in kwarten, kleintjes kunnen door de helft.
Was het loof grondig schoon, droog het (met keukenpapier of in een slacentrifuge) en snijd klein.
Hak de bieslook fijn.
Snijd het ontbijtspek in reepjes
Rooster de pijnboompitjes.
Koken
Kook de aardappelen in 10 minuten gaar.
Verwarm de boter in een pan en bak de reepjes ontbijtspek hierin aan.
Voeg de radijsjes toe en laat 2-3 minuten smoren.
Voeg het kleingesneden loof toe aan de radijsjes en bak 2 minuten mee. Haal de pan vervolgens van het vuur.
Giet de aardappelen af en doe ze terug in de warme pan. Stamp ze en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met flink wat peper en de bieslook.
Leg een paar radijspartjes opzij voor de garnering. Voeg de radijs, het loof en het spek toe aan de puree en meng goed door.
Serveren
Verdeel de stamppot over vier borden. Maal er eventueel nog wat verse peper over.
Garneer met de achtergehouden radijsjes en de geroosterde pijnboompitjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.