Frisse aardappelsalade met erwtjes en tomaatjes
Receptinformatie
Help erwten doppen, hoe doe je dat dan? Stap 1: Installeer jezelf met kopje thee. De kinderen kunnen je hier ook makkelijk mee helpen en het is nog gezellig ook. Stap 2: Neem een berg doperwten in de dop. Stap 3: Knak het puntje eraf (waar het steeltje zit) en ris in één moeite door het draadje los langs de hele zijkant. Nu kun je de peul zo openvouwen en de doperwten springen tevoorschijn als stuiterballen. Stap 4: Ga gestaag verder en voor je het weet ben je door de berg heen gewerkt.
Schil de aardappels en kook ze circa 15 minuten. Snijd de aardappels in partjes. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal samen met de helft van de gewassen tomaatjes, olie, zout, peper en een snufje cayennepeper.
Meng alles door elkaar en zet circa 15 minuten in de oven.
Ondertussen snijd je de bosui en tomaatjes in stukjes. Als de aardappels en tomaten uit de oven komen, laat je het geheel afkoelen en voeg je de bosui, tomaat, wat
verse bieslook en pijnboompitten toe.
Even goed door elkaar mengen en bewaar de salade in de koelkast.
Lekker met een tartaarje bijvoorbeeld of een gebakken worstje.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.