Frisée-stamppot met Merguez worstjes
Receptinformatie
Neem voor 4 personen 1 kg aardappelen en kook deze, met wat zout, zo'n 25 minuten. Afgieten, schillen en door pureestamper duwen of door roerzeef draaien. Roer 75 g boter en 2 dl creme fraîche in gedeelten door de puree.
Bak 125 g reepjes ontbijtspek in een droge pan uit en roer deze door de puree. Snijdt 1 krop Frisée in dunne reepjes en voeg ook deze samen met 50 g geraspte jonge kaas en 2 el fijngesneden bieslook door de puree.
Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi er 50 g geraspte jonge kaas over. Laat deze 10-20 minuten gratineren in een oven van 225 graden.
Serveer met 300 g merguez-worstjes die in zo'n 20 minuten in boter zijn gebakken.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.