stomen

Fruitige frambozenyoghurt

Extra lekker met kaneelkoekjes

Receptinformatie

Smoothies en dranken
4 personen
Nagerecht
10-20 min

Dit fruitige ontbijtje is het perfecte begin van een zomerse dag. En ook fijn, je hebt hem in een kwartiertje gemaakt. Zet maar alvast klaar voor morgenochtend!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de frambozen en houd 100 gram apart voor de garnering.

Leng de siroop aan met 2 deciliter water.

Pers de sinaasappels uit.

Koken

Pureer de frambozen met de siroop en uitgeperste sinaasappels tot een samenhangend mengsel.

Als je een glad geheel wilt dan kun je deze na het pureren door een zeef wrijven, maar het hoeft niet.

Klop de Griekse yoghurt met de vanillesuiker in een paar minuutjes luchtig.

Serveren

Giet het frambozenmengsel over in diepe borden of mooie kommen.

Lepel de yoghurt erover uit.

Garneer de soep met de achtergehouden frambozen en munt.