Receptinformatie
Ken je het Italiaanse toetje 'panna cotta'? Het betekent letterlijk 'gekookte room' en is makkelijk voor te bereiden. Krijg je visite? Maak de panna cotta lekker al de dag van te voren klaar, zo tover je zo het toetje uit de koelkast.
Voorbereiding
Was de frambozen en laat ze goed uitlekken.
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Koken
Breng in een pan met een dikke bodem de slagroom tot tegen de kook aan.
Blijf erbij en roer regelmatig zodat de room niet gaat schiften.
Voeg nu de suiker toe en roer totdat deze helemaal is opgelost.
Laat de slagroom 10 minuten op zacht vuur staan en zorg dat ze niet gaat koken.
Knijp de gelatine goed uit en roer deze van het vuur af door de slagroom totdat deze helemaal is opgenomen.
Schenk de panna cotta in 4 mooie hittebestendige glazen, laat afkoelen en zet dan de glazen 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveren
Verdeel de frambozen over de panna cotta en bestrooi ze met poedersuiker.
Leg een takje munt op de glazen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.