stomen

Frisse asperge flatbread

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Lunchgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Een flatbread gevuld met gegrilde witte asperges en een fris yoghurt-tahin sausje. Klinkt als voorjaar op een broodje en zo smaakt het ook!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de asperges en snijd de onderkant eraf. Doe de asperges in een ruime pan met kokend water en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Snijd ze vervolgens op maat voor de springvorm.

Doe de asperges in een ruime pan met kokend water en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.

Snijd de peterselie fijn en meng deze door de yoghurt. Voeg peper en zout toe om het op smaak te brengen.

Rasp de schil van de citroen fijn en voeg de citroenzest toe aan het yoghurtmengsel.

Koken

Verhit een grillpan op hoog vuur en grill hierop om en om de flatbreads.

Na de flatbreads gebruik je dezelfde pan voor de asperges. Gril de asperges tot ze mooie strepen hebben.

Smeer een grote schep van het yoghurt mengsel over het broodje uit.

Verdeel een lepel tahin hierover en voeg vervolgens de gegrilde asperges toe.

Besprenkel met wat citroensap en wat olijfolie.

Serveren

Vouw het broodje dicht en omwikkel deze met bakpapier om te serveren.

Tip: verkruimel nog wat feta over het broodje voor een extra smaaksensatie.