Receptinformatie
Een flatbread gevuld met gegrilde witte asperges en een fris yoghurt-tahin sausje. Klinkt als voorjaar op een broodje en zo smaakt het ook!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Schil de asperges en snijd de onderkant eraf. Doe de asperges in een ruime pan met kokend water en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Snijd ze vervolgens op maat voor de springvorm.
Doe de asperges in een ruime pan met kokend water en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Snijd de peterselie fijn en meng deze door de yoghurt. Voeg peper en zout toe om het op smaak te brengen.
Rasp de schil van de citroen fijn en voeg de citroenzest toe aan het yoghurtmengsel.
Koken
Verhit een grillpan op hoog vuur en grill hierop om en om de flatbreads.
Na de flatbreads gebruik je dezelfde pan voor de asperges. Gril de asperges tot ze mooie strepen hebben.
Smeer een grote schep van het yoghurt mengsel over het broodje uit.
Verdeel een lepel tahin hierover en voeg vervolgens de gegrilde asperges toe.
Besprenkel met wat citroensap en wat olijfolie.
Serveren
Vouw het broodje dicht en omwikkel deze met bakpapier om te serveren.
Tip: verkruimel nog wat feta over het broodje voor een extra smaaksensatie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.