Receptinformatie
Flammkuchen: what’s not to love? En zeker als de topping ook nog eens extra vers is.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof. Snijd in de lengte in dunne repen.
Schil de ui en snijd in halve ringen.
Snijd een stuk van het flammkuchendeeg, zo groot dat dit in het Airfryermandje past.
Koken
Meng de crème fraîche en de geitenkaas goed door elkaar. Meng ook de peterselie erdoor.
Bak de witlofreepjes met ui kort aan in wat olie op hoog vuur.
Beleg het flammkuchendeeg met het crème fraîche mengsel, de witlof- en baconreepjes en maal er wat peper over.
Bak de flammkuchen in de Airfryer, 10 minuten op 180 graden.
Serveren
Snijd de flammkuchen door de helft.
Serveer direct, zodat de flammkuchenhapjes nog een beetje warm zijn.
Heb je geen Airfryer? Deze snack is ook klaar te maken in de oven! Tel 20 graden bij de temperatuur op en vermenigvuldig de bereidingstijd met 1,5.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.