stomen

Flammkuchen met savooie spitskool

Receptinformatie

Pizza
2 personen
Bijgerecht
10-20 min

Flammkuchen met savooie spitskool is een echte borreltopper! De knapperige bodem, in combinatie met de zachte mascarpone, zorgen voor een heerlijke combinatie. Afgetopt met pecorino kaas, champignons en hazelnoten. Perfect om te delen, maar zo lekker dat je alles misschien liever zelf opeet!

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220*C.

Koken

Snijd de savooie spitskool in grove repen en wok deze 2-3 minuten in een scheutje olie op hoge temperatuur beet gaar. Zet de gewokte spitskool apart.

Bak in dezelfde wok de paddenstoelen samen met een teentje knoflook goud bruin.

Rol de flammenkuche deegrol uit op een bakplaat en besmeer met mascarpone.

Verdeel de geraspte pecorino kaas, gewokte spitskool en paddenstoelen over de flammenkuche.

Strooi als laatste de fijngehakte hazelnoten er over heen en bak de flammenkuche in 8-10 minuten af.