Receptinformatie
Flammkuchen met savooie spitskool is een echte borreltopper! De knapperige bodem, in combinatie met de zachte mascarpone, zorgen voor een heerlijke combinatie. Afgetopt met pecorino kaas, champignons en hazelnoten. Perfect om te delen, maar zo lekker dat je alles misschien liever zelf opeet!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220*C.
Koken
Snijd de savooie spitskool in grove repen en wok deze 2-3 minuten in een scheutje olie op hoge temperatuur beet gaar. Zet de gewokte spitskool apart.
Bak in dezelfde wok de paddenstoelen samen met een teentje knoflook goud bruin.
Rol de flammenkuche deegrol uit op een bakplaat en besmeer met mascarpone.
Verdeel de geraspte pecorino kaas, gewokte spitskool en paddenstoelen over de flammenkuche.
Strooi als laatste de fijngehakte hazelnoten er over heen en bak de flammenkuche in 8-10 minuten af.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.