Receptinformatie
Elke dag feest met deze vega carpaccio! Super simpel en ook nog eens bomvol vitamine; dat gaat er bij iedereen wel in.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Pel en snipper de sjalot ragfijn.
Hak de gedroogde tomaatjes heel fijn.
Maak de kastanjechampignons schoon, snijd 10 champignons in dunne plakken en bedruppel deze met het citroensap.
Halveer de overige 2 kastanjechampignons.
Hak de peterselie fijn.
Koken
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de sjalot zachtjes 2 minuten.
Voeg de fijngehakte tomaat toe en bak 30 seconden mee.
Roer er van het vuur af de rest van de olijfolie en de azijn door tot een lobbige dressing ontstaat en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de boter en bak de 4 halve kastanjechampignons in 2 minuten al omscheppend bruin.
Serveren
Verdeel de plakken kastanjechampigons dakpansgewijs in een kring op vier borden en schenk de dressing eroverheen.
Leg op elk bord in het midden een halve gebakken champignon en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.