Erwtjes met krieltjes en een karbonade
Receptinformatie
Krieltjes:
Zet een pan met water op en breng dat aan de kook. Maak de krieltjes schoon. Kook ze ongeveer 15-20 minuten. Prik met een vork of ze gaar zijn. Giet ze daarna af.
Karbonades:
Ondertussen wrijf je de karbonades in met zout en peper en laat je die even zo staan. Doe de boter in een koekenpan en schroei de karbonades snel aan beide kanten dicht. Zet het vuur nu zachter en laat het vlees nu verder langzaam gaar en lichtbruin worden, in ongeveer 10-12 minuten. Als je liever een keer lamskarbonades wilt eten, bak je die op dezelfde wijze, alleen iets korter.
Erwtjes:
Tegelijkertijd verhit je in een koekenpan, op een middelhoog vuur, de olijfolie en daarin ui en knoflook ong. 5 minuten fruiten. Erwtjes toevoegen en bouillon erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper, de pan afdekken en de erwtjes in ong. 7-8 minuten gaar koken. Niet te gaar. Dan verliezen ze hun vitaminen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.