stomen

Enchiladas met kip en asperges

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

De Mexicaanse keuken en asperges is een geweldige combinatie. Deze enchiladas met witte asperges en kip zijn het bewijs!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil en snij de rauwe asperges in de lengte door de helft.

Koken

Gril de asperges in 10 minuten gaar.

Verhit in een koekenpan 25 gram boter. Breng de kip op smaak met peper en zout en bak deze aan beide kanten aan tot de kip gaar is

Trek de kip met twee vorken uit elkaar.

Verhit vervolgens de overige 25 gram boter en fruit de ui aan tot deze glazig is. Voeg de bloem toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg beetje bij beetje al roerend de bouillon toe, breng aan de kook en laat 3 minuten pruttelen.

Haal van het vuur en meng met de helft van de geraspte kaas, de crème fraîche en de groene salsa en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kip en asperges over de tortilla’s met 2 eetlepels van de saus

Rol op en leg in een ovenschaal.

Verdeel de rest van de saus over de tortilla’s en verdeel daar de rest van de kaas overheen.

Bak dit 20 à 25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Serveren

Serveer de enchilada’s met crème fraîche, koriander en jalapeño.

Ook lekker met een groene salade erbij.

Tip: Je kunt ook rotisserie kip (van de markt) gebruiken voor dit recept.