Receptinformatie
Voorbereiding
Plaats een schone theedoek in een zeef, schep hier de yoghurt in, laat dit minimaal 1 uur staan zodat een stevige ‘hangop’ ontstaat.
Koken
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel dan in dunne plakjes. Smelt de boter bak hier de appelplakjes goudbruin in op een hoog vuur.
Doe de amandelen samen met de suiker in een ‘droge’ koekenpan en laat de suiker en amandelen bruin kleuren, roer het één keer door en schep het op een koud bord.
Klop de slagroom zonder suiker stijf, rasp de schil van de limoen.
Schep de yoghurt’hangop’ in 4 glazen, verdeel hier de gebakken appeltjes over en daarop de verkruimelde meringues, dan de slagroom en tenslotte de limoenrasp, gesuikerde amandelen en chocolade.
Serveren
TIP: vervang de gebakken appel door ander seizoensfruit, let op rood fruit mag niet gebakken worden!
Wist je dat: hangop rijk aan eiwitten is en bijna geen vet bevat. Je kunt van iedere yoghurt hangop maken, echter hoe ‘vloeibarder’ de yoghurt hoe langer het uitlekken duurt om een stevige massa te krijgen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.