Receptinformatie
Waan je even in Frankrijk met deze Franse klassieker, met een superverse en groene twist natuurlijk! Geef er je eigen draai aan door te experimenteren met diverse soorten ham of kaas. Of voeg eens een chili- of jalapeño peper toe voor wat meer pit!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de onderkant van de asperges als dit nodig is.
Rasp 1/4 van de kaas en zet apart.
Beleg 4 van de boterhammen met de ham, de rest van de kaas en de blaadjes van de takjes tijm.
Koken
Grill de asperges in een grillpan tot ze gaar zijn. Dit is zo'n 6 minuten.
Leg de asperges op de belegde boterham en top af met zout en een flinke snuf peper.
Dek af met de andere boterham en smeer de sandwich aan beide kanten in met een beetje olie.
Bak de tosti in zo'n 2 tot 3 minuten in een pan of tussen een tosti-ijzer mooi goudbruin aan beide kanten.
Haal ze uit de pan en bestrooi 1 kant met de geraspte kaas.
Zet ze nog 5 minuten in de oven op een bakplaat en bak ondertussen een perfect spiegeleitje in 1 eetlepel olie.
Serveren
Serveer de tosti met het spiegeleitje er bovenop.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.