Receptinformatie
Voorbereiding
Maak eerst het beslag voor de crêpes. Meng de bloem en het zout in een kom.
Voeg de helft van de melk al roerende toe tot een glad mengsel ontstaat. Klop de eieren en de rest van de melk erdoor.
Voeg de afgekoelde boter toe en klop tot een glad beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rusten.
Laat de kersen in een zeef uitlekken, vang de sap op in een aparte kom.
Koken
Bak van het beslag in een hete koekenpan 8 dunne crêpes. (Houd de reeds gebakken crêpes warm in een voorverwarmde oven van 60 °C.)
Breng in een steelpan de port en een kaneelstokje 15 minuten aan de kook. Haal de kaneelstokjes uit de saus en voeg de ontpitte kersen eraan toe.
Strooi er twee lepels allesbinder over en roer het geheel goed door totdat het is gebonden.
Serveren
Leg de crêpes over de borden en verdeel de kersensaus erover. Eventueel naar wens de crêpes bestrooien met poedersuiker.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.