Créme van kropsla
Receptinformatie
Voorbereiding
Was de sla. Voor de soep kunnen alle sla bladeren worden gebruikt, maar buitenste bladeren geven veel smaak en kleur.
Snipper de sjalot.
Koken
Smoor de sjalot zachtjes in de olijfolie. Een minuut goed laten smoren.
Voorkom het aanbakken van de sjalotjes door hier geperste knoflook aan toe te voegen. Blus het af met de groentebouillon en kookroom. Laat het geheel goed door koken.
Voeg de slabladeren eraan toe, plaats de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Pureer hierna het geheel met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en eventueel wat extra groentebouillon.
Serveren
Voeg vlak voor het serveren een beetje geslagen room met fijngesneden bieslook of lente uitjes aan het de soep toe. Ook heerlijk om als amuse te serveren.
Variatietip: Voeg er fijn gesneden gerookte kip of gerookte zalm aan toe.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.