Receptinformatie
In samenwerking met Isabel van De Hippe Vegetariër maakte we deze snelle & makkelijke courgetti. Het allerleukste aan dit gerecht? Je krijgt er ook gewoon je portie groen mee binnen. Win-win, toch?
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de kontjes van de courgette en schil hem (optioneel).
Duw de courgette in een spiraalsnijder en draai rond tot je de volledige courgette tot slierten hebt gemaakt.
Koken
Blancheer de verse doperwten kort.
Leg een handje doperwten opzij voor de garnering.
Doe de overige doperwten met het citroensap en de olijfolie in een blender.
Mix tot een gladde pesto.
Proef en voeg zout en peper toe naar smaak, mix opnieuw.
Ontdoe de avocado van de pit en schil en snijd in blokjes.
Serveren
Leg een bedje courgette slierten op het bord, verdeel daar de doperwtenpesto overheen.
Garneer met de overige doperwten en blokjes avocado.
Maak desgewenst af met blokjes feta.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.