stomen

Couscoussalade met rode bietjes, feta en verse kruiden

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Snipper de rode ui.

Snijd de komkommer in kleine blokjes.

Knip het bieslook in stukjes van 1-2 cm.

Pluk het muntblad af en snijd het in reepjes.

Laat de kaasblokjes uitlekken.

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Koken

Strooi de couscous in een zeef en hand de zeef in een net passende pan. Schenk het kokende water er over en laat de couscous een paar minuten wellen.

Haal de zeef uit het hete water en laat de couscous uitlekken. Roer het rul met een vork, voeg daarbij 1-2 eetlepels olie van de feta toe. Laat de couscous afkoelen.

Meng de dressing naar smaak met 1 of 2 teentjes knoflook uit de pers.

Meng de couscous luchtig met feta, bieten, ui, komkommer en verse kruiden en de dressing en voeg naar smaak zout en peper toe.