Receptinformatie
Deze frisse couscoussalade is heerlijk om te eten als maaltijd. Lekker stevig en knapperig door de peultjes. Bestrooi de salade met verse peterselie, geraspte citroen en sinaasappelschil. Verassend!
Voorbereiding
Bereid de parel-couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de kip in kleine stukjes, roer van de 5-spices, de olijfolie, wat zout, versgemalen peper en 1 eetlepel limoensap een marinade en marineer hierin de kip gedurende 1 uur
Maak alle groenten schoon en snijd asperges iets kleiner, dop de erwtjes.
Maak de citrusdressing door de schil van de limoen en sinaasappel te raspen, meng 1 eetlepel hiervan met 2 eetlepels limoen/sinaasappelsap door de mayonaise en de yoghurt. Maak de dressing verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Koken
Bak de gemarineerde kip op een hoog vuur in wat olie, voeg alle groenten toe en roerbak ze nog even mee.
Meng de gebakken kip en groenten door de losgehaalde en afgekoelde couscous en schep de citrusdressing erdoor.
Bestrooi de couscoussalade tenslotte met wat fijngehakte peterselie, geraspte limoen en sinaasappelschil.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.