stomen

Courgettewafels

deze wafels kunnen áltijd

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Groentewafels! Wafels zien er zo leuk uit, die wil je altijd wel eten. Deze wafels zijn net even iets specialer: ze zitten bomvol groente!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm het wafelijzer.

Was en rasp de courgettes. Druk het vocht eruit door de courgetterasp in een schone theedoek te wikkelen en uit te wringen.

Koken

Meng de bloem en het ei. Voeg de geraspte courgette toe en meng goed door. Roer als laatste de kaas door het beslag en breng op smaak met peper en zout.

Vet het wafelijzer in met wat olie en bak 4 wafels van het beslag. Haal ze voorzichtig uit het ijzer.

Serveren

Je kunt de wafels op een bordje serveren met wat lekkere toppings erop, zoals roerei of hamblokjes.

Of je vouwt er een servetje omheen en eet ‘m lekker op het vuistje.