Receptinformatie
Voorbereiding
Was de courgettes, snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de ui in dunne plakken.
Koken
Stoof courgettes, ui en knoflook in hete olie in circa 5 minuten zacht.
Strooi de bloem erover en laat circa 2 minuten meebakken.
Neem het vet van de bouillon, vul het vocht aan tot 7,5 deciliter. Roer de bouillon geleidelijk door de courgettes tot een licht gebonden soep ontstaat.
Bind het kruidenboeket en het stukje peper met keukengaren bij elkaar. Laat het kruidenboeket circa 30 minuten in de soep meetrekken.
Verwijder het kruidenboeket, pureer de courgettes met de staafmixer en zeef de soep boven een andere pan. Breng de soep op smaak, roer de zure room erdoor.
Serveren
Garneer de soep op het bord met reepjes basilicum en tomaat.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.