Receptinformatie
Ze zien er gezellig uit én zorgen voor een smaakvol feestje in je mond. De barbecue doet al het werk en zelf ben je maar 10 minuten kwijt aan de voorbereiding! Goed geregeld, toch?
Voorbereiding
Meng voor de marinade 1 eetlepel olijfolie met het sap van de citroen, rasp van de citroen, Provençaalse kruiden, zout en peper. Let op: je hebt per 4 personen maar een halve citroen nodig.
Snijd de knoflookteen heel fijn en meng dit door de marinade.
Snijd de courgette in dikke plakken en voeg deze toe aan de marinade. Meng goed door en laat dit minstens een half uur marineren.
Maak ondertussen de saus door de jalapeño (een halve per 4 personen) en de peterselie fijn te hakken en met de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap en zout en peper te mengen.
Koken
Rijg de courgette op de prikkers (houten prikkers eerst weken) en grill ze op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn.
Heb je geen barbecue? Je maakt het ook in een grillpan of tosti-ijzer!
Serveren
Serveer de courgettesaté met de saus en eventueel nog wat fijngehakte peterselie en parten citroen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.