Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Smelt de boter. Vet de cakevorm in en leg er bakpapier in.
Rasp de courgette grof en snij de olijven fijn.
Koken
Meng bloem, een snufje zout en bakpoeder goed door elkaar.
Klop de eieren schuimig met de suiker.
Halveer een vanillestokje in de lengte, schraap de inhoud eruit.
Meng de inhoud van het vanillestokje, courgette en olie door de eieren en spatel het bloemmengsel erdoor.
Roer de olijven en eventueel wat zonnebloempitjes door het beslag en schenk in de ingevette cakevorm.
Bak de cake in de oven in circa 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en haal de cake uit de vorm.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.