Receptinformatie
Of quiches één van de beste dingen op deze aarbol zijn? Als het aan ons vraagt wel! Koud of warm, onderweg of tijdens een gezellig familiediner: quiche is altijd een supergoed idee. En je kunt er ook nog eens al je restjes in kwijt. What's not to love?
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C
Laat de deegplakjes iets ontdooien en bekleed er 1 grote ø 24 cm of 4 kleine ø 18 cm ingevette bakvormen mee. Prik er met een vork gaatjes in.
Snijd de courgette in heel kleine blokjes, hak de knoflook heel fijn en snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Hak 3 eetlepels dille fijn.
Koken
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de knoflook samen met de courgetteblokjes al omscheppend voor 5 minuten.
Klop de eieren los met de roomkaas, schep hier de iets afgekoelde groenten en fijngehakte dille door.
Maak dit verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Schep het in de bakvormen en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Bak de courgette-taartjes in het midden van de hete oven in ± 20 minuten goudbruin.
Serveren
Tip 1: Maak een dubbele portie en vries ze in.
Tip 2: Ook lekker om een deel van de courgette te vervangen door tomaat.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.