Receptinformatie
Voorbereiding
Was de courgette, champginons en prei. Snijd courgette in blokjes van circa 2 cm, de champignons in kleinere blokjes en de courgette in plakjes.
Vet de taartvorm in met boter en leg vervolgens het licht uitgerolde bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn.
Koken
Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin.
Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe. Onder af en toe roeren de courgette zacht laten worden. Eventueel overtollig vocht afgieten en crème fraîche toevoegen en even laten koken.
Doe de inhoud van de pan in de taartvorm.
Bestrooi het gerecht met geraspte kaas.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden.
De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.