Receptinformatie
Hij ziet er heerlijk fris uit, deze Coeur de Boeuf Carpaccio. En dat is 'ie ook! De Parmazaanse kaas geeft een extra bite. En; zo op tafel!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de tomaten in heel dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op een grote schaal of verdeel ze over 4 borden.
Koken
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Rasp de schil van de citroen, zet dit even apart. Hak de knoflook heel fijn.
Maak een dressing; roer de olijfolie samen met de aceto, mosterd en 1 eetlepel citroensap tot een mooie dressing. Maak deze eventueel verder op smaak met versgemalen peper en zout. Schenk de dressing over de tomaten-carpaccio en bestrooi tenslotte met wat citroenrasp, geschaafde Parmezaanse kaas, de geroosterde pijnboompitten en verse kruiden.
Serveren
Serveer met vers afgebakken brood.
TIP: Ook lekker om in plaats van Parmezaanse kaas verse geitenkaas te gebruiken met zonnebloempitten.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.