Receptinformatie
Van romige avocado’s maak je een zijdezachte chocolademousse. Volledig plantaardig! Serveer de chocolade avocadomousse in glaasjes met gehakte pistachenoten voor een verrassend mooi gezicht.
Koken
Verwijder de schil en de pit van de avocado’s en doe ze in een blender.
Smelt de chocolade au bain marie en voeg deze toe, samen met de cacao, amandelmelk, ahornsiroop en een snufje zout.
Blend tot een gladde massa.
Verdeel de chocolademousse over vier glazen of schaaltjes en zet het in de koelkast. Laat de avocado chocolademousse minimaal 3 uur opstijven.
Hak de pistachenoten grof.
Serveren
Serveer de chocolademousse met de pistachenoten en eventueel wat rozenblaadjes en/of granaatappelpitjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.