Receptinformatie
Eindelijk een reden om je pastamachine uit de kast te halen! Zelf pasta maken is supermakkelijk, alleen moet het deeg wel een uur rusten voor je er mee aan de slag kan. Heb jij ondertussen mooi tijd om over de vulling na te denken, want daar kan je eindeloos mee variëren.
Voorbereiding
Snijd 50g champignons in kwarten. Hak de rest van de champignons helemaal fijn in een keukenmachine.
Maak het pastadeeg door de eieren met olijfolie, een snuf zout en bloem te mengen tot een stevig deeg. Dek af en laat een uur rusten.
Koken
Bak de gemalen champignons in een klein beetje olie tot het grootste gedeelte van het vocht is verdampt. Doe de ricotta erbij en breng op smaak met peper en zout.
Rol van het deeg dunne plakken op de een na laatste stand in een pastamachine. Leg kleine hoopjes van het paddenstoelenmengsel op een plak en dek deze af met een tweede plak. Steek rondjes uit en druk het deeg goed aan rond de vulling.
Breng een pan water met flink zout aan de kook. Zet een sauspannetje op het vuur en bak hierin de champignonkwarten aan in een beetje olie, met de Italiaanse kruiden. Blus af met de room en laat pruttelen.
Kook de ravioli in 2-3 minuten gaar.
Serveren
Verdeel de ravioli over de borden en schenk er de saus over.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.