Receptinformatie
Een calzone is een dubbelgevouwen pizza. Perfect dus om vol te stoppen met allerlei lekkers! Deze variant maak je met paddenstoelen en gorgonzola kaas. Smullen maar!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225˚C.
Koken
Rol het deeg uit en vorm er 2 gelijke, bij voorkeur ronde, lappen van.
Vet de bakplaat in met wat olie.
Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in plakjes. Snijd de schoongemaakte prei en knoflook heel fijn. Verhit in een wok wat olie en roerbak hier de paddenstoelen met de prei en knoflook heel kort al omscheppend ongeveer 3 minuten.
Haal de pan van het vuur verkruimel de kaas erboven, roer de kappertjes erdoor en maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Verdeel het mengsel over de deeglappen die al op de bakplaat liggen (houdt de randen van het deeg vrij), klap het deeg dubbel, druk de randen goed dicht. Gebruik eventueel een vork. Bestrijk de bovenkant met wat olie.
Bak de Calzone in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.