Receptinformatie
Boerenkoolsoep op z'n Portugees: de caldo verde! Maak hem met Hollandse boerenkool en Portugese chorizo en eet het beste van twee werelden.
Koken
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de chorizo op hoog vuur in circa 5 minuten bruin en krokant. Schep de chorizo uit de pan en houd apart.
Bak de knoflook, paprikapoeder en ui ± 5 minuten in het bakvet.
Verwarm de oven voor op 180˚C, strooi 100 g van de boerenkool op de bakplaat en laat ze in ± 15 minuten drogen tot krokante ‘chips’.
Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe aan de uitgebakken ui en laat de soep circa 20 minuten pruttelen op een laag vuur. Voeg na 15 minuten de rest van de boerenkool toe.
Breng de Caldo Verde verder op smaak met zout en versgemalen peper en roer de chorizo erdoor. Je kunt de aardappelen ook fijnstampen met een pureestamper voor een gebonden ‘variant’.
Serveren
Serveer de soep bestrooid met de boerenkool ’chips’ of geef ze er apart bij voor de kinderen.
Lekker met zuurdesembrood.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.