Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Pel en snipper de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/ui">uien</a>.
Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> grof.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/paprika">paprika’s</a> in blokjes.
Verwijder de harde draden van de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/bleekselderij">bleekselderij</a> en snijd de bleekselderij in gelijke stukken.
Pluk en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/peterselie">peterselie</a> fijn.
Koken
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in plakjes. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
Verwarm de boter in een pan en fruit de ui, knoflook en cajunkruiden circa 2 minuten. Voeg de paprika’s en de bleekselderij toe en bak circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak de bloem in circa 2 minuten gaar. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Roer de mascarpone erdoor en rasp de helft van de Parmezaanse kaas erboven. Roer goed door en laat circa 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verdeel de aardappels over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk het cajunmengsel erover, rasp de resterende kaas erover en bestrooi met de helft van de peterselie. Bak de cajun ovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Verdeel de cajun ovenschotel over borden. Strooi de resterende peterselie eroverheen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.