Receptinformatie
Koken
Klop in een diep bord het ei los. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Haal de plakjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door wat broodkruim. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. aan beide kanten knapperig bruin en gaar.
Laat ondertussen de ansjovisfilets uitlekken en prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal. Meng de mayonaise erdoor. Pers de knoflook en de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing. Snijd de sla in reepjes en schep door de dressing. Leg de plakjes kip, croutons en de rest van de ansjovisfilets erop. Schaaf de kaas in plakjes en verdeel over de sla.
Serveren
Zelf croutons maken? Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal 1 afbakbroodje in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd twee andere afbakbroodjes in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 el olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 min. goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.