stomen

Bruschetta met vleestomaat, makreel en citroenolie

Receptinformatie

Tussendoortje
6 personen
Bijgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bestrooi de tomaten licht met zout en laat deze ca. 20 minuten in een vergiet rusten zodat de smaak intenser wordt.

Verwarm intussen de oven voor op 190 °C. Snijd het brood in 12 plakken van ca. 1 cm dik.

Knip de bieslook fijn. Verwijder het vel van de makreel.

Koken

Rooster het brood ca. 8 minuten op een ovenrooster in het midden van de oven. Wrijf de knapperige broodjes aan 1 zijde in met knoflook en besprenkel de broodjes licht met olijfolie.

Neem ca. 200 g visvlees van de graat en verdeel het met een vork in kleinere stukken.

Was en rasp de citroenschil fijn en meng deze door 2 eetlepels olijfolie. Pers het sap uit ½ citroen. Meng de citroenolie met 1½ eetlepel citroensap, bieslook, zout en peper door elkaar tot een dressing.

Schep de uitgelekte tomaat, 200 g makreel en de dressing door elkaar.

Serveren

Beleg de broodjes met de makreelsalade.