Receptinformatie
Zelf eiersalade maken is gezond en makkelijk! Top je boterham af met eikenbladsla, koolrabi en bosuitjes en je luxe lunch is zo gepiept!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Was en droog de sla en haal harde nerven eruit.
Maak de koolrabi schoon, schil en snijd de helft (met een mandoline) in flinterdunne schijfjes (verwerk wat over is bijvoorbeeld in een salade)
Snijd een stuk van de bosui in ringetjes.
Koken
Kook de eieren in ruim water 8-10 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel.
Bak de boterhammen 4-5 minuten in de voorverwarmde oven. Keer tussentijds.
Haal het eigeel uit de eieren en doe dit in een apart bakje. Meng het eigeel met de mayonaise en mosterd. Voeg uienringetjes, paprikapoeder, peper en zout naar smaak toe.
Serveren
Leg op elke boterham twee slabladen en daarop een paar schijfjes koolrabi.
Verdeel de eiersalade over de boterhammen. Garneer met een paar uienringetjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.