Receptinformatie
Knapperig van buiten en smeuïg van binnen: Het perfecte borrelhapje! Of serveer deze lekkernij als bijgerecht.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de vellen filodeeg ontdooien (let op: dit duurt lang, dus haal op tijd uit de diepvries!)
Snijd de broccoli klein.
Kluts het ei.
Koken
Kook de broccoli 5-7 minuten, totdat deze zacht begint te worden. Laat goed uitlekken en iets afkoelen. Snijd heel fijn.
Leg een vel filodeeg op het aanrechtblad. Schep wat broccoli en kaas op de kant die het dichtst bij je ligt. Pak die kant op en rol strak om de vulling heen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol door.
Vul zo de overige vellen filodeeg. Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk (vooral de uiteinden) met ei. Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren
Serveer twee stengels per persoon als bijgerecht bij de maaltijd.
Borrel? Maak met dezelfde hoeveelheid broccoli en kaas 12 rolletjes, dus met minder vulling. Snijd de stengels doormidden en zet ze met de dichte uiteinden in een schaal. Serveer met een dipsausje.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.