Receptinformatie
Gebakken appel past prima in een avondmaaltijd, zeker in combinatie met varkensvlees! De knapperige boontjes en ui en spekjes maken dit feestelijke gerecht helemaal af.
Voorbereiding
Schil de appels en haal de klokhuizen met een appelboor eruit. Snijd overdwars in ronde plakken van een halve centimeter dik.
Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf.
Snipper de ui, snijd het spek fijn en hak de kruiden fijn.
Koken
Kook de sperziebonen in 10-15 minuten beetgaar.
Bak de appelringen op middelhoog vuur 5 minuten. Strooi een klein beetje suiker over elke kant en breng op smaak met de kruiden. Keer regelmatig.
Bak de varkensfiletlapjes, de ui en de spekstukjes aan op hoog vuur. Kruid het vlees met peper en zout. Zet het vuur laag en laat een paar minuten bakken, totdat het vlees gaar is.
Serveren
Verdeel de appelringen, boontjes en varkenslapjes over vier borden. Schep wat van het ui-spek mengsel over de boontjes en appels.
Serveer er eventueel nog wat gebakken krieltjes of gekookte aardappelen met wat jus bij.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.