stomen

Bolcourgette met lamsgehakt

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min

Lekker, deze bolcourgette met lamsgehakt!

Koken

Serveren

Koken

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de helft van de uien zachtjes glazig.

Schep de tomaten met het chilipepertje en de tijm- blaadjes erdoor. Laat de tomaten 10 à 15 minuten zacht sudderen.

Pureer de tomaten met een staafmixer. Roer de vleesfond erdoor en laat de saus nog 5 min zachtjes pruttelen.

Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 175 C.

Snijd de kapjes van de courgettes en hol de courgettes tot op 1 centimeter van de wand uit. Hak het vruchtvlees fijn.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de overgebleven knoflook en het courgettevruchtvlees zachtjes aan en laat het vocht verdampen.

Voeg het lamsgehakt toe en bak het al omscheppend rul. Bak het paprikapoeder met de komijn, majoraan en de rijst even mee.

Bak het paprikapoeder met de komijn, majoraan en de rijst even mee.

Snij de abrikozen in stukjes en schep ze samen met de pijnboompitten erdoor, breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper.

Schep dit gehaktmengsel in de bolcourgettes en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk de tomatensaus op de bodem.

Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven bak de courgettes in 35 à 45 minuten mooi bruin en gaar.

Serveren

Lekker met couscous of rijst.