Receptinformatie
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de aardappels in blokjes.
Bak de spekjes uit en bak daarna de prei in het spekvet goudbruin.
Koken
Doe de blokjes aardappel in een grote pan. Vul de pan met water tot de aardappelen voor de helft onder water staan.
Doe de boerenkool en een scheutje azijn erbij. Kook de aardappelen en boerenkool in ongeveer 30 minuten gaar.
Stamp de aardappelen met wat melk, zout en peper tot een puree.
Serveren
Schep de stamppot in een mooie serveerschaal.
Verdeel vervolgens de spekjes en prei over de bovenkant van de stamppot.
Mocht je liever een avond geen vlees eten dan laat je de spekjes gewoon weg en vervang je die door bijvoorbeeld vegetarische spekreepjes.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.