Receptinformatie
Bij boerenkool denk je misschien al snel aan stamppot, maar deze winterse groente leent zich ook goed voor een vezelrijke salade. Lekker met een tahindressing en geroosterde kikkererwten!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Koken
Was de kikkererwten, dep ze droog en doe ze in een kom met de olijfolie, garam masala en een flinke snuf zout.
Maak ondertussen de dressing door de overige ingrediënten met elkaar te mengen. Met het hete water kun je de dressing verdunnen.
Doe de boerenkool in een kom en voeg eventueel een eetlepel olijfolie en eventueel een eetlepel citroensap aan toe. Masseer de boerenkool door de olie er goed doorheen te kneden. Dit maakt de boerenkool zachter en minder bitter.
Schep de dressing er doorheen, maar houd zo’n 4 eetlepels achter om te serveren.
Serveren
Serveer de boerenkool met de warme, geroosterde kikkererwten en de rest van de tahindressing.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.