stomen

Boerenkoolsalade met geroosterde kikkererwten

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Bij boerenkool denk je misschien al snel aan stamppot, maar deze winterse groente leent zich ook goed voor een vezelrijke salade. Lekker met een tahindressing en geroosterde kikkererwten!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Koken

Was de kikkererwten, dep ze droog en doe ze in een kom met de olijfolie, garam masala en een flinke snuf zout.

Maak ondertussen de dressing door de overige ingrediënten met elkaar te mengen. Met het hete water kun je de dressing verdunnen.

Doe de boerenkool in een kom en voeg eventueel een eetlepel olijfolie en eventueel een eetlepel citroensap aan toe. Masseer de boerenkool door de olie er goed doorheen te kneden. Dit maakt de boerenkool zachter en minder bitter.

Schep de dressing er doorheen, maar houd zo’n 4 eetlepels achter om te serveren.

Serveren

Serveer de boerenkool met de warme, geroosterde kikkererwten en de rest van de tahindressing.