Receptinformatie
Boerenkoolpesto? Ja, zeker! In plaats van de gebruikelijke basilicum voeg je boerenkool aan je pesto toe. Heerlijk als saus voor een lekkere pasta!
Voorbereiding
Maak eerst de pesto; doe de boerenkool samen met de in kleine stukjes gesneden knoflook, de geraspte kaas, walnoten en olijfolie in een hoge mengbeker, pureer het geheel met een staafmixer. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe en eventueel wat extra olie voor een ‘dunnere’ pesto.
Koken
Snijd de champignons in kwarten en het sjalotje heel fijn, bak deze samen in wat olie in een koekenpan. Voeg na 4 minuten de in reepjes gesneden kipfilet toe en warm ze even mee.
Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep de boerenkoolpesto direct door de afgegoten pasta samen met de gebakken champignons en kip. Serveer direct.
Serveren
TIP: je kunt de walnoten vervangen door andere noten naar keuze.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.