Receptinformatie
Deze klassieke Zuid-Afrikaanse ovenschotel krijgt een Hollandse twist door het gebruik van appels van eigen bodem. Hou je van pittig? Voeg dan wat jalapeño pepers toe!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper de ui, snij de wortel in plakjes, de appel in blokjes en de knoflook fijn.
Bak de wortel en de uien samen in de boter tot ze goudbruin zijn.
Voeg de knoflook en het gehakt toe. Roer alles goed door.
Doe de currypasta erbij samen met de provençaalse kruiden, de appel, de laurier en zout en peper.
Dek de pan af met een deksel en laat 10 minuten sudderen.
Schep het mengsel over in een ovenvaste schaal.
Klop de eieren met de melk, een snuf zout en nootmuskaat op en giet dit over het gehaktmengsel.
Koken
Bak 20 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Strooi de amandelschaafsel over de schotel.
Bak de bobotie nog 10 minuten in de oven.
Serveren
Serveer de ovenschaal op tafel zodat iedereen zelf zijn portie op kan scheppen.
Lekker met een salade met citroensap en olijfolie als frisse tegenhanger van dit rijke, zoete gerecht.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.