Receptinformatie
Voorbereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een taartvorm of quichevorm van 18 cm doorsnede in.
Breng in een waterkoker 1/4 liter water aan de kook.
Snijd de bloemkoolroosjes en de broccoli klein.
Snipper de halve paprika.
Snijd de bosuitjes of stoneleeks in smalle ringetjes.
Koken
Leg de bloemkool- en broccoliroosjes in een kookpan, schenk er kokend water op en kook ze in 5 minuten voor. Laat de bloemkool en broccoli in een vergiet uitlekken.
Leg de lapjes bladerdeeg op elkaar, stuif er wat bloem over en rol ze uit tot een lap, die in de taartvorm past. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd overhangend deeg af met een scherp mes. Verstevig de overgang van bodem naar wand met restjes deeg.
Meng bloemkool- en broccoliroosjes, paprika, bosuitjes, zalmsnippers en garnalen en schep het mengsel in de taartvorm. Verdeel het gelijkmatig.
Klop de eieren los met de zure room. Roer het dillegroen erbij. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel over de mix van groente en vis in de taartvorm.
Schuif de taartvorm middenin de oven. Bak de bloemkooltaart in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Serveer de taart warm.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.