Receptinformatie
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk in plakjes en de rest in kleine roosjes. Snijd het sjalotje heel fijn.
Koken
Hak de hazelnoten fijn, meng ze door het paneermeel en rooster dit mengsel in een droge koekenpan goudbruin.
Verwarm de boter in een hoge pan, fruit het sjalotje hier in goudbruin, voeg de bloemkool toe en schenk er dan de bouillon op samen met het snufje foelie of nootmuskaat.
Schil de aardappel en rasp deze boven de soep.
Laat de bloemkoolsoep 15 minuten koken tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en maak deze verder op smaak af met versgemalen peper.
Klop de creme fraîche iets lobbig en spatel hier 2 eetlepels fijngeknipte bieslook door samen met een snufje nootmuskaat.
Serveren
Schep de bloemkoolsoep in voorverwarmde borden/kommen en schep er tenslotte de hazelnootkruim en wat creme fraîche op.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.