stomen

Bloemkoolsoep met groenterijst

Lekker met geroosterd brood!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Soep in de pan! Lekker zacht-zoet met een bergje gezonde groenten als finishing touch. Daar lusten de kids wel pap van.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes

Schil de winterpeen en bleekselderij en snijd in blokjes

Pel en snipper de sjalot ragfijn

Koken

Schenk de amandelmelk in een soeppan, voeg de bloemkoolroosjes toe, verkruimel de blokkengroentebouillon erboven en kook de roosjes op zacht vuur in 10 minuten gaar

Kook de rijst in 10 minuten gaar en giet af

Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes winterpeen, bleekselderij en sjalot al omscheppend in 5 minuten knapperig gaar

Voeg de rijst en rozijnen toe aan het groentemengsel en bak nog 2 minuten zachtjes mee

Pureer de bloemkool tot een egale soep en breng zonodig op smaak met peper en zout

Serveren

Schep de soep in vier kommen en schep hier een bergje groenterijst op. Serveer direct