Receptinformatie
Soep in de pan! Lekker zacht-zoet met een bergje gezonde groenten als finishing touch. Daar lusten de kids wel pap van.
Voorbereiding
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes
Schil de winterpeen en bleekselderij en snijd in blokjes
Pel en snipper de sjalot ragfijn
Koken
Schenk de amandelmelk in een soeppan, voeg de bloemkoolroosjes toe, verkruimel de blokkengroentebouillon erboven en kook de roosjes op zacht vuur in 10 minuten gaar
Kook de rijst in 10 minuten gaar en giet af
Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes winterpeen, bleekselderij en sjalot al omscheppend in 5 minuten knapperig gaar
Voeg de rijst en rozijnen toe aan het groentemengsel en bak nog 2 minuten zachtjes mee
Pureer de bloemkool tot een egale soep en breng zonodig op smaak met peper en zout
Serveren
Schep de soep in vier kommen en schep hier een bergje groenterijst op. Serveer direct
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.