Receptinformatie
Voorbereiding
Was de bloemkool. Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk in plakjes en de rest in kleine roosjes. Snijd het sjalotje heel fijn.
Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Koken
Verwarm de boter in een hoge pan, fruit het sjalotje hier in goudbruin, voeg de bloemkool en de aardappel toe en schenk er dan de bouillon op samen met een snufje nootmuskaat.
Laat de bloemkoolsoep 15 minuten koken op een matig vuur tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en maak deze verder op smaak af met versgemalen peper.
Snijd de zalm in reepjes en klop de crème fraîche iets lobbig.
Serveren
Schep de bloemkoolsoep in voorverwarmde borden/kommen en schep er tenslotte de zalm, crème fraîche in. Garneer met wat fijngeknipte bieslook.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.