Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de tomaten klein en pureer ze daarna met een staafmixer tot een ‘puree’, laat deze op een matig vuur een beetje inkoken tot het iets dikker wordt.
Hak de bloemkool in een keukenmachine heel fijn, doe het in een schone doek en in een zeef en kook het 5 minuten in de zeef. Of 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Druk al het overtollige vocht uit de bloemkool.
Verwarm de oven voor op 180˚C, bekleed een bakplaat met bakpapier.
Koken
Meng de goed uitgelekte bloemkool met 100 g van de kaas, 1 eetlepel fijngehakte oregano, chilipoeder, versgemalen peper, zout en de eieren.
Maak van dit mengsel 2 ‘pizza’bodems op de bakplaat, druk het aan met de achterkant van een lepel.
Bak de bodems 15 minuten in de hete oven.
Bestrijk ze dan met de tomaten’puree’, verdeel de in ringen gesneden uien, paprika en worst erover en bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.
Bak de pizza’s in nog 10 minuten verder en goudbruin.
Serveren
Tip: Kids krijgen op deze manier hun extra groenten makkelijk binnen, laat ze de gebakken pizzabodem zelf beleggen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.