Receptinformatie
Klinkt goed toch, bloemkoolpopcorn? En zo smaakt het ook! Het krokante, smaakvolle laagje transformeert de bloemkool tot dé perfecte groentesnack.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden, of de Airfryer op 180 graden. Bekleed de bakplaat evt. met bakpapier.
Maak de bloemkool schoon en snijd in hele kleine roosjes.
Maal de havermout met een keukenmachine of staafmixer tot meel. Meng er vervolgens de peper, zout, rozemarijn, paprikapoeder en paneermeel door. Doe dit in een grote plastic zak of een afsluitbare bak.
Koken
Klop de eieren in een schaal. Haal de bloemkoolroosjes door het ei totdat ze hiermee goed bedekt zijn.
Doe de roosjes in de zak of bak en schud voorzichtig, totdat ze bedekt zijn met het meelmengsel.
In de oven: verdeel de roosjes over de bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Keer om en bak nog 10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
In de Airfryer: leg de roosjes in het mandje en bak 15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Vergeet niet om elke 5 minuten te 'husselen'. Zijn ze nog niet helemaal krokant? Voer de temperatuur op en bak nog wat langer.
Serveren
Serveer direct, bijvoorbeeld in een papieren bakje of zakje.
Tip: lekker met een stukje vis, vlees of kip en gekookte krieltjes of ovenfrietjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.