Receptinformatie
Oelala! Maak deze heerlijke herfstige bloemkool en steel de show aan tafel. Hij is niet alleen heel lekker, maar omdat je hem in zijn geheel bereidt ziet hij er ook nog eens spectaculair uit.
Voorbereiding
Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool, maar zorg dat hij heel blijft. Was indien nodig.
Snijd de paddenstoelen in plakjes.
Snipper de ui en pers de knoflook.
Hak de peterselie fijn en ris de blaadjes van de tijm.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Koken
Doe de bloemkool in zijn geheel in een ruime pan en kook ongeveer 15 minuten. Laat uitlekken en leg in een ovenschaal.
Bewaar het kookvocht.
Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5-8 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg 0,1 deciliter van het kookvocht en de melk toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Bind de saus met een klein beetje maïzena of allesbinder.
Verdeel de paddenstoelensaus over de bloemkool in de ovenschaal. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren
Serveer de bloemkool in zijn geheel en snijd aan tafel aan.
Lekker met kip of een stukje wild. En aardappelsoesjes of -kroketjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.